Gå til

HYROKINs forlag

 

Forside

Mit logo

Kontaktoplysninger

Opdateringslog

Gæstebog

 

Vikingetidsmad

Kogebog

Forord

Indhold

Hvor fåes den?

Videresalg

Klædedragt

Sigurd Fafnerbane

Spil

 

Litteratur

Links

Billeder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Hvis dit sindelag er ægte vil det nok selv fortælle dig når din handling fortjener ros og når den fortjener dadel."

            Flose, Njals Saga

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Indholdfortegnelse fra

"Bålmad for moderne vikinger"

 

Forord                                                                9

Inspirationskilder                                               11

Rigs vandring                                                    16

Køkkenudstyr                                                    18

Madvarer kendt fra vikingetidsfund                       27

De forskellige fødevarer                                      30

Konserveringsmetoder                                        52

Vikingetidens spisevaner                                    56

Galgedil                                                           61

Opskrifter                                                         65

Grød                                                                67

Morgengrød                                                  

Hyldebærgrød

Grød med skinkekød

Middagsgrød med bacon og grøntsager

Brød                                                                70

Fyrkatbrød (fladbrød)

Fladbrød

Islandske rug-fladbrød:

Bygkiks

Rugbrød

Surdejsbrød

Bygbrød/rugbrød med gær

Bygbrød med ærtemel

Brød med vildgær

Nøddebrød

Mælkeprodukter                                                79

Smør

Tykmælk

Kærnemælksost/knapost

Sødmælksost

Margits hvidløgsost

Alt i én gryde                                                    86

Oksekød med hvidløg og honning

Fyrkat gryde

Birkagryde

Bacon-bønneret

Kalvekød med bønner

Svinekød med svesker

Fattigmandsged

Thors livret

Cock-a-leek

Kyllingelår med kikærter

Gule ærter

Medister med grønkål

Saltflæsk med grønkål

Søbekål

Farikål (Får i kål)

Vildtgryde med nødder og svampe

Suppe                                                             102

Den gode ravnesuppe

Brændenældesuppe

Verdens bedste (og nemmeste) kålsuppe

Kyllingesuppe

Hvidløgssuppe

Muslingesuppe

Kød og fisk                                                      108

Grubesteg

Hængestegning

Saltdejsstegning af fisk og kylling

Planket fisk/kylling/kød

Kogt skinke

Pølser

Mjødmarinerede nakkekoteletter

Mjødmarineret svinekød

Oksekød kogt i øl og peberrod

Ølgryde

Kylling kogt i øl

Kylling med peberrod og fløde

Normanner kylling (I)

Normannergryde (II)

Den gode indmadsgryde

Nyre- og æblegullash

Lammehjerter med svesker

Islandsk blodpølse

Islandsk leverpølse

Lammelever med sennepssovs

Lever-baconruller

Thegnens Kaupang-gryde

Færøske knetter og knettesuppe

Tilbehør til kød                                                133

Stuvede brændenælder

Lejres brændenældestuvning

Grøntsagsstuvning

Kålrabimos

Hartr-tøsens fristelser

Hvedekorn med grøntsager

Kålssalat

Fuelskager

Urtefrikadeller

Ærtefrikadeller

Gryderet med hestebønner

Andre retter                                                    141

Æggekage

Nybergs svampegryde

Hlesey-burger

Æbleflæsk

Korngryde

Muslinge-korn-otto

Lam i roen

Desserter / kager                                             149

Grød-dessert

Æggeost

Svesker i mjød

Bygpandekager

Småkager

Hatr-drengens livret

Smoltkager

Æbler i skjul

Kærnemælkssuppe

Frugtsuppe

Diverse                                                            158

Æblesauce

Sennep

Vikinge ”ketchup”

Byrrs mælkebøtteflæsk

Brændenælde-tzatziki

Marinerede løgringe

Honningmarineret kvan

Krydderfedt

Tørret kød

Rosenhonning

Hyldeblomstdrik

Konfekt/frugtflæsk

Tørrede æbler

Mjød a la Victoria

Portionsangivelser                                               173

Lille kulinarisk håndbog for udearbejdende vikinger. 175

Pålæg                                                                179

Tusindårsgryde.                                                   181

Bålet                                                                 184

Hjemmesider om vikingemad                                 187

Leverendørliste                                                   188

Litteraturliste                                                     190

Citat kilder                                                         193

Ordbog                                                              197

Egne opskrifter:                                                  216



 

 

 

  HYROKIN