Gå til

HYROKINs forlag

 

Forside

Mit logo

Kontaktoplysninger

Opdateringslog

Gæstebog

 

Vikingetidsmad

Kogebog

Forord

Indhold

Hvor fåes den?

Videresalg

Klædedragt

Sigurd Fafnerbane

Spil

 

Litteratur

Links

Billeder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Hvis dit sindelag er ægte vil det nok selv fortælle dig når din handling fortjener ros og når den fortjener dadel."

            Flose, Njals Saga

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forordet fra

"Bålmad for moderne vikinger"

 

Idéen til denne bog er født af mine egne frustrationer.

Da jeg begyndte som viking for nogle år siden, opdagede jeg at der kun findes meget lidt om vikingemad, som kan bruges i felten.

Rundt omkring på nettet og i bøger findes der nogle opskrifter på fladbrød, suppe og den obligatoriske grød, men de store variations-muligheder kommer man sjældent over – og de findes i hvert fald ikke samlet.

Det har jeg hermed forsøgt at gøre noget ved.

 

Dette er ikke ment som en historisk rapport, men som et praktisk redskab.

Jeg er hverken arkæolog eller forsker. Mine forudsætninger ligger udelukkende i at jeg interesserer mig for emnet og har forsøgt at finde oplysninger og gøre mig erfaringer. Jeg er heller ikke systematiker, så de oplysninger jeg har stammer ikke altid fra ”anerkendte” kilder

Jeg bruger min fantasi og kreativitet for at finde en løsning der er praktisk mulig, frem for at alt skal være arkæologisk bevist.

Derfor må du selv bruge din sunde fornuft og din egen viden til at afgøre om du er enig med mig. Hvis jeg ikke direkte angiver hvor jeg har oplysninger fra, må du gå ud fra at det er mine egne slutninger eller oplysninger fundet tilfældige steder.

 

Jeg har brug for din hjælp.

Mange har allerede bidraget til denne bog og der skal lyde en stor tak til dem, samt til alle de mange der har givet deres begejsting og støtte tilkende.

 Med tiden er min drøm at denne bog kan udvikle sig til den ultimative kogebog for fritidsvikinger. Men det bliver den kun med hjælp fra så mange som muligt.  Hvis du har oplysninger, kildehenvisninger, opskrifter, tips eller af- eller bekræftigelse af ting der står her, så hører jeg meget gerne fra dig. Se mere bagerst i bogen (side 157).

 

 

                                            Karin Collstrup - Hyrokin


 

 

  HYROKIN