Gå til

HYROKINs forlag

 

Forside

Mit logo

Kontaktoplysninger

Opdateringslog

Gæstebog

 

Vikingetidsmad

Madkursus 2012

Kogebog

Klædedragt

Sigurd Fafnerbane

Spil

 

Litteratur

Links

Billeder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Hvis dit sindelag er ægte vil det nok selv fortælle dig når din handling fortjener ros og når den fortjener dadel."

            Flose, Njals Saga

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vikingemadlavningskursus.

 

Tid:

Fredag d. 15. juni til søndag d. 17. juni 2012

 

Sted:

Vikingecenter Fyrkat i Hobro også kaldet Fyrkatgården.

Der er mulighed for at overnatte i langhuset i medbragt sovepose el.lign. Alt moderne udstyr skal dog være pakket væk i museets åbningstid.

 

 

Forudsætninger:

I forhold til madlavningen kan alle være med.

Men da kurset foregår på Museumscenteret i åbningstiden er vikingepåklædning et krav. Der kan desværre ikke lånes tøj på stedet.

Vi vil også blive kigget over skulderen af de besøgende, og det er selvfølgelig velset at man tager sig tid til at fortælle lidt om det man er i gang med og besvare spørgsmål.

 

Program:

Fredag:

Kl. 19.00-20.00 Ankomst og indkvartering (efter aftale er der mulighed for at komme tidligere hvis man f.eks. ønsker at spise medbragt aftensmad på stedet)

Kl. 20.00-ca. 21.00 Oplæg om vikingetidens mad og mad a la viking, samt weekendens forløb.

Lørdag:

8.30 fælles (moderne) morgenmad

9.00 langhuset ryddes for moderne udstyr og vi går så småt i gang med dagens forskellige opgaver, så vi er klar til åbningstid kl 10.00

Resten af dagen laver vi forskellige retter og smager på dem efterhånden som de bliver færdige.

Det er denne dag vi har gang i ovnen. Og denne dag der skal laves ost.

Centeret lukker kl 16.00, men vi fortsætter ufortrødent.

Efter aftensmaden (tidspunktet er ukendt når man arbejder med bålmad) er der almindelig fælleshygge. De der ønsker at tage hjem gør det når de selv finder det passende.

Søndag:

Kl. 8.00 fælles vækning og vikingemorgenmaden sættes i gang – vi spiser når den er klar.

Kl. 10.00 åbner centeret og vi har selvfølgelig forinden pakket moderne udstyr væk.

Formiddagen går med madlavning og over middag hjælpes vi ad med oprydning og opvask så vi forhåbentlig alle kan tage hjem når centeret lukker kl. 16.00.

 

Kurset er tilrettelagt som workshop.

Deltagerne fordeles på forskellige opgaver så vi får afprøvet mange forskellige retter og tilberedningsmetoder. Samtidig skulle der gerne være tid til at man også kan gå rundt og snuse til de andre ting der er gang i hos de øvrige deltagere.

Vi skal naturligvis prøvesmage alle retterne. Af praktiske årsager kommer noget af dette nok til at foregå løbende hen over dagen da det kan blive svært at ramme faste spisetider med alle retter.

Der bliver mulighed for at prøve at lave mad i lerkrukker, hængende jerngryder og støbejernsgryder på fast trefod. Der er mulighed for at grubestege og prøve kræfter med en kuppelovn til både brød og andre retter.

Der bliver mulighed for at lave pølser, sødmælksost, sammenligne brød af forskellige meltyper og afprøve madvarer lidt udover det sædvanlige.

Kursets endelige planlægning vil ske i samarbejde med de tilmeldte deltagere, så vi koncentrerer os om det der er mest stemning for.

 

Med til det hele hører naturligvis opvask og brændekløvning, og det forventes at alle tager del i dette.

Der er adgang til moderne opvaskefaciliteter med varmt vand, men pladsen er lidt trang så der er kun plads til 1-2 personer i køkkenet af gangen.

Der arbejdes på en løsning så brændet kan være kløvet på forhånd, men hvis dette ikke falder på plads må der påregnes at deltagerne også her deles om arbejdet!

 

Medbring:

Sovepose og liggeunderlag eller tilsvarende hvis du vil overnatte. Vær opmærksom på at alt kommer til at lugte af røg.

Vikingetøj.

Medbring gerne egne knive, da stedets ikke er de bedste.

Hvis du har eget vikinge-spisegrej er det en god ide at tage det med, men der er også mulighed for at låne.

 

Pris:

400 kr ved min. 6 deltagere. (Ved væsentlig flere deltagere vil prisen falde)

Prisen er incl. evt. overnatning og kost fra morgenmad lørdag til frokost søndag, drikkevarer medbringes selv.

Betalingen skal overføres senest fredag d. 1. juni og efter denne dato kan beløbet ikke tilbagebetales ved evt. framelding. Betalingsoplysninger tilsendes efter tilmelding.

 

Tilmelding:

Tilmelding sendes til karin@hyrokin.dk senest fredag d. 1. juni (men meget gerne før)

Tilmeldingen skal indeholde navn og adresse samt et kontakt tlf.nr.

 

Familie:

Afhængigt af deltagerantallet vil det være muligt at medbringe familien denne weekend. Om der er plads til dette kan du få at vide efter d. 1. juni, men gør venligst opmærksom på det ved tilmeldingen.

Familiemedlemmer der ikke deltager i kurset betaler 100 kr/pers i kosttilskud for weekenden.

Også for disse gælder kravet om vikingepåklædning.

Børn er velkomne, men det er forældrenes ansvar at de ikke er i vejen for de øvrige deltagere.

 

 

 

 

 

  HYROKIN